•  
 •  
 •  
 •  

Calendrier du Théâtre

precedent
precedent
 • Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld 2017 fr

  29 en 30 september 2017

  Carmina Burana fr

  18 november 2017

  Hans Klok - House of Horror fr

  6 december 2017

  West Side Story fr

  12 - 30 december 2017

  Nick en Simon - Aangenaam fr

  13 april 2018

  Simon and Garfunkel 2017 fr

  25 maart 2018

suivant

Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld 2017 fr

29 en 30 september 2017

Aanvang: 20.00

Kaarten: Eventim 0900-1353 (0,45 cpm) en www.eventim.nl

 

Het wordt zeker het balletfeest van 2017. Na een succesvolle, korte tournee vorig jaar, zal Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld dit jaar opnieuw zijn vleugels uitslaan in ons land en op vrijdag 29 en zaterdag 30 september in het World Forum Theater in Den haag te zien zijn.

 

Bekijk hier een prachtig filmpje van het Zwanenmeer!


U kunt ook een heerlijk pauze arrangement bij deze voorstelling boeken, waarbij voor u een tafel gereserveerd zal zijn tijdens de pauze. U krijgt een drankje naar keuze met de keuze uit: frisdrank, bier, rode of witte wijn of wellicht een glaasje bubbels! Daarnaast kunt u ook genieten van een oer-Hollands plankje met diverse koude en warme hapjes. Prijs: €9.95 per persoon, reserveer uw tickets snel.

 

Vorig jaar werd deze voorstelling van de Engelse topchoreograaf Derek Deane en het Shanghai Ballet juichend ontvangen door pers en publiek. De voorstelling maakte met 48 zwanen, twee tot driemaal zoveel als normaal, de slogan “met meer zwanen dan men kan tellen” waar. Maar daarbij werd ook de kwaliteit geprezen. De Volkskrant beloonde de voorstelling met 4 sterren en schreef onder meer: “choreograaf Derek Dean een Britse rot in het vak creëert een adembenemend gevarieerd geometrisch vormenspel: een zwanenzee!” Verder jubelde men: “Emotioneel… pure lyriek…virtuoos…bijzonder.” En een eerdere voorstelling van dit concept werd beloond met de kreet: “Dit is het Zwanenmeer zoals het moet zijn, maar zoals men het zelden ziet.”

Bij dit Grootste Zwanenmeer ter Wereld gaat groot echter samen met hoge kwaliteit. Deze productie is een initiatief van Stardust Theatre, die de Engelse topchoreograaf Derek Deane opdracht gaf zijn prachtige (ook in Londen bejubelde) versie van het Zwanenmeer in te studeren met het Shanghai Ballet. Zo was zijn Zwanenmeer onder andere te zien in The Royal Albert Hall.

In 2017 keert dit indrukwekkende en wonderschone balletepos terug naar Nederland. China toont hiermee aan dat het ook op het gebied van het klassieke ballet tot de wereldtop behoort en het Shanghai Ballet vleugels heeft gekregen!

Carmina Burana fr

18 november 2017

Aanvang: 15.00 en 20.00
Kaarten: Eventim 0900-1353 (0,45 cpm) en www.eventim.nl

 

World Forum in Den Haag is één van de vijf locaties in Nederland waar het majestueuze meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff exclusief zal worden opgevoerd. Een uniek werk uit de muziekhistorie met het befaamde ‘O Fortuna’. Het ‘piece de résistance’ wordt uitgevoerd door The New Romanian Symphony Choir & The International Symphony Orchestra met solisten, o.l.v. dirigent Raymond Janssen. Het gezelschap van 135 personen bestaat uit het orkest van de zeer begaafde en gepassioneerde musici van INSO uit Lviv en het koor van de Staatsphilharmonie Banatul uit Timisoara, dat bekend staat om hun ongeëvenaarde, prachtige zuivere klanken. Zij worden aangevuld met internationaal befaamde solisten. De mystieke en muzikale aantrekkingskracht van de Carmina Burana spreekt, eeuwen later, nog steeds vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

 

Ook bij deze voorstelling bieden we een heerlijk pauze arrangement aan, reserveer uw plaats snel, want we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in ons restaurant.

 

Meer info: www.carmina-concert.nl

 

Uitvoerenden: The New Romanian Choir & The International Symphony Orchestra en solisten o.l.v. dirigent Raymond Janssen


Solisten:

Mariana Bulicanu – sopraan

Iordache basilic – bariton

Valentin Roceveanu – tenor


Dirigent: Raymond Janssen


Voorprogramma:      

Ouverture “Nabucco”                          Giuseppe Verdi

Bacchanale                                       Camille Saint-Saëns

The Bridge                                        Diximus Andreï Voica

Ouverture “Taras Bulba”                     Mykola Lysenko

 

Hans Klok - House of Horror fr

6 december 2017

Aanvang: 20.00
Kaarten: 
Eventim 0900-1353 (€ 0,45 p/m) / www.eventim.nl

 

Door het publiek omarmd

Wegens groot succes op 6 december terug in Den Haag

In de AD Top 3 van beste Theatershows 2016

Kroonluchters flikkeren….

Geesten dwalen over het toneel.

In de loge schiet een in het zwart geklede vrouw achter een gordijn.

Ergens klinkt het klaaglijk gehuil van een baby.

Vanuit de catacomben trekt een akelige mist omhoog...

 

Grote Illusionisten uit het verleden zijn op zoek naar Hans Klok ! Zij dulden hem niet in hun magische cirkel en willen alleenheerser blijven in hun ondoorgrondelijke rijk vol geheimen. Hans Klok is niet bang voor zijn rivalen. Gesteund door zijn mysterieuze bruiden gaat hij de strijd aan met de legendarische grootmeesters van weleer. De kaarten worden geschud….. en hoe! In een spel dat zijn weerga niet kent wordt Hans voortdurend belaagd door zijn bloeddorstige achtervolgers. Steeds neteliger worden de situaties waarbij zelfs de hulp van zijn circusvrienden onontbeerlijk is om Hans te redden uit de klauwen van zijn demonen. Wie wint dit macabere spel in Hans Klok’s House of Horror?

 

In tal van nieuwe illusies zien we hoe een onverschrokken Hans Klok de strijd aangaat. Het publiek – voor wie eveneens een bijzondere en actieve rol is weggelegd - zal in deze griezelversie een totaal nieuwe Hans Klok zien. Met revolutionaire projecties en speciale effecten wordt men meegezogen in een mystieke wereld waarin niets is wat het lijkt.

 

In Hans Klok’s House of Horror worden veel illusiegrenzen overschreden. Horror fans van jong tot oud worden op hun wenken bediend in deze grootschalige familieshow met freakachtige wezens als vampiers, heksen, trollen en andere onaardse creaturen. Internationaal bekroonde circusacts staan eveneens op het programma en uiteraard ziet u de “master of magic” zelf, in vele, vele gedaantes en verschijningen, die u nog heel lang zullen blijven achtervolgen. 

 

West Side Story fr

12 - 30 december 2017

Aanvang: 12 tot en met 30 december 20.00/14.00

Kaarten: Tickets zijn verkrijgbaar via Eventim Tickets 0900-1353 (€ 0,45 per minuut), bereikbaar 7 dagen per week van 10.00 uur tot 22.00 uur of via Eventim.nl

 

U kunt ook een heerlijk pauze arrangement bij deze voorstelling boeken, waarbij voor u een tafel gereserveerd zal zijn tijdens de pauze. U krijgt een drankje naar keuze met de keuze uit: frisdrank, bier, rode of witte wijn of wellicht een glaasje bubbels! Daarnaast kunt u ook genieten van een oer-Hollands plankje met diverse koude en warme hapjes. Prijs: €9.95 per persoon.


Daarnaast bieden we u een heerlijk theatermenu aan:

Voorgerecht: Terrine van verse tongschar en zalm met spinazie, romige bieslook mayonaise en kruidensla


Hoofdgerecht: Heerlijke parelhoenfilet met een klassieke ‘Confit de Canard’, vergeten seizoen groenten, krokant gebakken polenta en rijke saus van sjalot


Dessert: Een luxueuze chocolade Bombe met Bretons deeg en verfrissende frambozen compote


Prijs: € 44,95 per persoon.
* Voor alle gerechten is een vegetarisch alternatief beschikbaar, maar dit moet wel van te voren bij het reserveren worden doorgegeven.

 

Zestig jaar na de wereldpremière keert de klassieke Broadway musical West Side Story voor slechts vier weken terug naar Nederland.


No. 1 ‘Greatest Musical of All Time’ - The Times

 

Vanaf de eerste noot tot de laatste adem is West Side Story wereldwijd een van de meest geliefde musicals en een van de grootste liefdesverhalen aller tijden. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden. De musical behandelt nog altijd actuele thema’s als racisme, immigratie en wapenbezit. West Side Story, met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven.

 

Het romantische verhaal van Shakespeare's Romeo en Julia wordt in West Side Story  verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama's van onze tijd.

 

West Side Story zit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante oorspronkelijke Broadway choreografie van Jerome Robbins.

 

Muziek: Leonard Bernstein       

Teskt: Arthur Laurents         

Liedteksten: Stephen Sondheim

 

Gebaseerd op de originele productie van

Jerome Robbins

 

Nick en Simon - Aangenaam fr

13 april 2018

Aanvang: 20.00

Tickets: Nationale Theaterkassa 0900-9203 (0,45 c/pm) of via www.ntk.nl

 

Precies op het moment dat de mannen hun zevende studio album lanceren, gaan ze ook weer op tournee door de theaters. Het is dus een perfecte gelegenheid om het gloednieuwe werk voor te stellen, met uiteraard de bijbehorende anekdotes. Meer dan ooit tevoren zullen zij de verhalen hierachter prijs geven. Nick & Simon zouden Nick & Simon niet zijn als ze hun grote hits niet zouden spelen, dus ook deze komen uitgebreid aan bod.

 

Bij deze voorstelling is een heerlijke pauze arrangement te bestellen!

Simon and Garfunkel 2017 fr

25 maart 2018

Aanvang: 20.15
Kaarten: Eventim 0900-1353 (€ 0,45 p/m) / www.eventim.nl

 

The Simon & Garfunkel Story neemt het publiek mee in het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York die uitgroeiden tot ’s werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden. Deze show gaat langs alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en hun solocarrières en eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park reünieconcert uit 1981. Acteur Dean Elliott is de initiatiefnemer. Eerder vertolkte hij de hoofdrol in de met een Olivier Award genomineerde West End musical The Buddy Holly Story. Deze tribute-show is een ontroerende muzikale reis met een ervaren cast. Natuurlijk komen alle hits langs: Mrs Robinson, Bridge Over Troubled Water, Homeward Bound, Scarborough Fair, The Boxer, The Sound Of Silence en nog veel meer!